Tuesday, May 8, 2012

[REVIEW[ ROMPAKAN BERSEPADU

Kami sampai awal, dalam jam 715pm singgah kat PWTC jumpa Lord Zara and Cikgu Vee.

So Kami  makan terus  Giler ar, roti canai sedap!

Bila dah selesai segala urusan,

Kami pergi ke kaunter ticket.



Dah nampak Mr Sufian Abas dan buku-bukunya.

Terkejut golek dok sebab jumpa  buku nih!

BurgermpaK

Yang di war-warkan out of stock!

Alhamdulillah - da pat beli!. Kena rajin gih events untuk dapat buku RARE.

Yang paling best! Aloy dah tolong book kan Siz nya tiket!



Siap ambik gambar ok!



Pelik, kenapa Aloy tapi bagi salotape jer senang depa nak plan!



Adegan panas ganas cemas .....



Konflik!



Ramai ko!

Masa Siz tgh ambik gambar nih, leh lak dia kenalkan Siz kat audience..." AH yang tuh Siz!" Hahahahaha

****

Pada awal scene yang selama 15 minit, pergaduhan antara kedua pelakon agak terlebih lama sikit.
Tapi ia membuatkan kami dok fikir, eh cepat lah bila lagi apa lagi lepas nih apa nak jadi?

Mula la yang nih tuduh yang nih dan sebagai nya. Masa tuh ada dua jer pelakon.

Datang pulak hero malaya berspeky ala ala clark kent datang.

Baju kotak! tak tahan bro. Skema habis.

Lagik sekalik konflik bermula ( sambungan )

Dan mereka ( siapa? rahsia )

mula berkomplot untuk membunuh orang ketiga.

Dalam kekecohan, kembalilah 2 rakan perompak diarang.

Yang sorang tuh kena tembak.

Giler pedih Siz tgk dia kena OPERATE.

Macam Siz lak kena OPERATE DOWH!

Anyway ,

Lawak jeneka diselit secara sempontan dan ikhlas dan paling penting natural.

Gelak sakan dibuatnya.

Yang paling best, Siz ternampak nescafe ( rupa2 Alicafe eh Aloy? )

Terasa la pulak Siz nak minum.

Tapi tahap kelakar paling cipan ialah,
dalam konflik yang c ukup mengganas nih, ada ayat

"Eh aku nak masak nih, siapa nak makan?!

WAKAKAKAKAKAKAK!

Perompak pun lapar oooooooo.

Lagik satu ayat.


"Kalau ko nak, aku punya banyak ko punya sikit"

Adohai!

Okie tuh Jalan cerita.

_____________________________

Aloy pandai menggunakan lampu atau mentol untuk mensetkan mood
yang berbeza dan juga untuk tukar scene.

Tak main la langsir-langsir nih kan Aloy?

Bahasa yang digunakan mungkin tidak sesuai untuk kanak-kanak,

tapi ada ke perompak nak cakap saya awak , i and u ( sakit perut aku gelak nih )

Banyak kali pelakon hisap rokok ,
 ini mungkin untuk menggambarkan betapa cemas dan kritikal nya
keadaan pada waktu itu.

Berkotak-kotak babe.

Air pon sama.

Nampak sangat rumah diarah panas kan!

Sampai berebut.


Lakonan natural ,cuma kekadang diarang sesama sendiri nak tergelak sebab tetiba terbuat lawak

but it helps the penonton untuk tak dapat heart attack sebab citer ni cemas sangat babe!

Tanda tanya dari awal sampai akhir ok.

Semua tuduh  memasing.

Sebab ada beg emas hilang and kereta tersadai.

Yang paling best- mood teater tuh boleh tetiba berubah.

Tak macam tenguk filem atau drama swasta.

Boleh agak atau cliche!


MEMANG BEST!

NANTIKAN EPISODE 2!

TRILOGI KOT!







0 comments:

loveNmarriage

World Wide Web